Climate Stewards biedt vrijwillige CO2-compensatie aan door middel van kleinschalige mitigatie projecten in ontwikkelingslanden. Wij geloven dat het gebod van Jezus om onze naaste lief te hebben, een sterk mandaat geeft aan christenen om actie te ondernemen tegen klimaatverandering, waarvan de effecten onze mondiale buren als eerste en het ergst treffen.

We weten dat veel organisaties en individuen al stappen hebben ondernomen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, maar niemand van ons is in staat zijn voetafdruk tot nul te reduceren. Behalve dat we van A naar B reizen en onze huizen verwarmen, zullen er voor velen van ons altijd ‘love miles’ zijn om familie en vrienden over de hele wereld te bezoeken, en een paar essentiële werkgerelateerde vliegreizen. We nodigen mensen daarom uit om ‘te verminderen wat je kunt en de rest te compenseren’. Inspiratie om te verminderen vind je in onze blogs, nieuwsbrief of de Duurzame Bucketlist.

Met behulp van onze calculator kunnen organisaties en individuen de CO2-uitstoot van hun vluchten (evenals reizen over land en huishoudelijke of kantoorvoorzieningen) compenseren met Climate Stewards. Mensen zijn vaak verrast om te ontdekken dat het niet veel kost om te compenseren.

Wanneer we met organisaties werken, zijn we altijd bereid om bronnen en informatie te leveren om meer te weten te komen over zorg voor de schepping, klimaatverandering en hoe compensatie werkt. In overleg kunnen we voor personeel en vrijwilligers meer uitleg komen geven over compensatie en Climate Stewards.

Climate Stewards Nederland is in 2008 opgericht als onderdeel van A Rocha Nederland. We werken veel samen met Climate Stewards in het Verenigd Koninkrijk.

In Ghana werken we samen met scholen en lokale gemeenschappen om te zorgen voor inheemse bomen die niet alleen CO2 binden, maar ook hun levensonderhoud verbeteren door agro-bosbouw en duurzame bosproducten, en de lokale biodiversiteit herstellen wanneer nieuwe bosgebieden worden gecreëerd. In Kenia biedt onze partner Paradigm zuinige houtovens, waterfilters en lampen op zonneenergie; en in Mexico ondersteunt onze partner Scolel’te bebossing, bosherstel en agrobosbouw.