Het team

Nederland

BertBert van der Woerd – coördinator

Bert heeft een MSc in Architectuur & Restauratie en geeft hij leiding aan industrialisatie en innovatie voor ICT projecten bij Capgemini. In 2008 verbond hij zich aan A Rocha en vanaf 2009 werkt hij als coördinator en fondsenwerver voor het klimaatprogramma van A Rocha, Climate Stewards. Voor Climate Stewards geeft workshops en lezingen, coördineert het werk in Nederland en werft fondsen.

Jan Harmsen – bestuurslid

Jan werkte gedurende 33 jaar voor Shell als chemisch ingenieur in onderzoek, ontwikkeling, ontwerp en de bedrijfsvoering. Hij is part-time hoogleraar duurzame chemische technologie geweest aan de TU Delft en de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is tevens lid geweest van het landelijk bestuur van de ChristenUnie. Momenteel is hij zelfstandig adviseur op duurzame procesinnovatie.

VeraniekVeraniek Veldstra – consultant

Veraniek heeft een MSc in Climate Studies en heeft gewerkt bij het Rode Kruis klimaatcentrum en Tear. Sinds 2013 werkt ze als consultant voor Climate Stewards in Nederland. Ze geeft workshops op scholen, geeft wetenschappelijke ondersteuning, en schrijft en vertaalt teksten voor de Nederlandse website van Climate Stewards.

Engeland

Caroline Pomeroy – directeur

Caroline heeft een MSc in de gevolgen van klimaatverandering en duurzaamheid en keek in haar proefschrift naar de barrières en katalysatoren om kerken te laten onderwijzen in het zorgen voor de schepping. Ze werkte voor Tearfund in Ghana en later in Rwanda waar ze betrokken was bij diverse milieu- en maatschappelijke projecten. Nu werkt ze als directeur bij Climate Stewards UK en onderhoudt ze contacten met donateurs, werft fondsen en geeft workshops.

Adrian Frost – marketing & development manager

Adrian werkt bij Climate Stewards UK als marketing & development manager. Hij heeft een achtergrond in de ICT en beheert de Nederlandse website. Hij is pastor geweest in een evangelische kerk in Franstalig België.

David Hughes – voorzitter

David’s vroege carrière omvatte geologie, het leger, de nucleaire industrie en de lucht-en ruimtevaartindustrie. David voelt het als zijn roeping toen hij was gevraagd om Climate Stewards op te zetten. Hij is onlangs gepensioneerd van A Rocha, maar blijft actief als een A Rocha vrijwilliger.

David McKay – penningmeester

David is registeraccountant en heeft ervaring in boekhouding en financiën in de particuliere, commerciële en non profit sector. Hij is de financieel directeur van A Rocha Internationaal en penningmeester van Climate Stewards UK.