Nederland

Bert van der Woerd
Bert van der WoerdCoördinator
Bert heeft een MSc in Architectuur & Restauratie en geeft hij leiding aan industrialisatie en innovatie voor ICT projecten bij Capgemini. In 2008 verbond hij zich aan A Rocha en vanaf 2009 werkt hij als coördinator en fondsenwerver voor het klimaatprogramma van A Rocha, Climate Stewards. Voor Climate Stewards geeft workshops en lezingen, coördineert het werk in Nederland en werft fondsen.
Veraniek Veldstra
Veraniek VeldstraConsultant
Veraniek heeft een MSc in Climate Studies en heeft gewerkt bij het Rode Kruis klimaatcentrum en Tear. Sinds 2013 werkt ze als consultant voor Climate Stewards in Nederland. Ze geeft wetenschappelijke ondersteuning, schrijft de nieuwsbrief, houdt de sociale media bij en schrijft en vertaalt teksten voor de Nederlandse website van Climate Stewards.

Engeland

Caroline Pomeroy
Caroline PomeroyDirecteur
Caroline heeft een MSc in de gevolgen van klimaatverandering en duurzaamheid en keek in haar proefschrift naar de barrières en katalysatoren om kerken te laten onderwijzen in het zorgen voor de schepping. Ze werkte voor Tearfund in Ghana en later in Rwanda waar ze betrokken was bij diverse milieu- en maatschappelijke projecten. Nu werkt ze als directeur bij Climate Stewards UK en onderhoudt ze contacten met donateurs, werft fondsen en geeft workshops.
Adrian Frost
Adrian FrostTechnical and Development Manager
Adrian is verantwoordelijk voor de online tools van de Climate Stewards (onze calculator voor individuen en Britse 360carbon.org voor kerken) en tools voor het schatten van de hoeveelheid CO2 die bomen in de tropen potentieel vast kunnen leggen. Daarnaast ontwikkelt hij de tools en werkt hij aan partnerondersteuning en projectontwikkeling voor het Climate Stewards Keurmerk.
Becky Rhodes
Becky RhodesFinance and Admin Assistant
Becky Rhodes beheert de financiën en administratie. Ze heeft ervaring opgedaan in de commerciële sector (Lexus, Capital Radio en anderen), een MAF-project in Tanzania en in de onderwijs- en liefdadigheidssector. Als onderdeel van de christelijke gemeenschap in Somerset heeft ze studiegroepen geleid. Daarnaast is ze zangeres en muzikant in de kerk.
Alice Corrie
Alice CorrieIntern
Alice Corrie is recent afgestudeerd aan de Universiteit van Exeter met een master in werktuigbouwkunde. Bij Climate Stewards assisteert Alice Adrian bij verschillende projecten, waaronder het verbeteren van de calculator en het creëren van de content op sociale media. Alice is een fervent kok en bakker met een op Instagram gebaseerde foodblog – allemaal heerlijke en plantaardige recepten!

Climate Stewards International

David Hughes
David HughesVoorzitter
David’s vroege carrière omvatte geologie, het leger, de nucleaire industrie en de lucht-en ruimtevaartindustrie. David voelt het als zijn roeping toen hij was gevraagd om Climate Stewards op te zetten. Hij is onlangs gepensioneerd van A Rocha, maar blijft actief als een A Rocha vrijwilliger.
David McKay
David McKayPenningmeester
David is registeraccountant en heeft ervaring in boekhouding en financiën in de particuliere, commerciële en non profit sector. Hij is de financieel directeur van A Rocha Internationaal en penningmeester van Climate Stewards UK.
Gareth Martin
Gareth MartinBestuurslid
Gareth heeft een achtergrond in klimaatverandering, energie en milieu in combinatie met internationale ontwikkeling. Gareth werkte eerder voor de Britse overheid, gespecialiseerd in het ondersteunen van ontwikkelingslanden op het gebied van klimaatverandering, energie en milieu.
Jan Harmsen
Jan HarmsenBestuurslid
Jan werkte gedurende 33 jaar voor Shell als chemisch ingenieur in onderzoek, ontwikkeling, ontwerp en de bedrijfsvoering. Hij is part-time hoogleraar duurzame chemische technologie geweest aan de TU Delft en de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is tevens lid geweest van het landelijk bestuur van de ChristenUnie. Momenteel is hij zelfstandig adviseur op duurzame procesinnovatie.