Op weg

Thalys

Ik heb nog nooit aan een demonstratie meegedaan, maar daar gaat verandering in komen. Eind november ga ik meelopen in een protestmars in Parijs aan de vooravond van de klimaatonderhandelingen.

Al meerdere keren zijn de onderhandelingen voor een klimaatverdrag op teleurstellingen uitgedraaid, zoals in Kopenhagen. De verwachtingen zijn nu, net als toen, hooggespannen. De afgelopen maanden is er al hard gewerkt aan de voorbereidingen en is er al volop onderhandeld. Er moet dit jaar een verdrag komen wat in 2020 geïmplementeerd kan worden, wanneer het huidige Kyoto protocol afloopt.

Ook bij Climate Stewards zijn we al bezig met voorbereiden. In juni spraken we met alle betrokken A Rochianen over wat ieder van plan was. Zeker is dat er vele aanwezig zijn. We zien het als een belangrijke taak om te laten zien dat er iets moet gebeuren. Zo ervaar ik dat zelf ook. Ik ga naar Parijs om te laten zien dat ik zorg draag voor de aarde. Als christen voel ik me verantwoordelijk voor de wereld die God heeft geschapen. Ik geef een stem aan de schepping die bedreigd wordt. Daarnaast doe ik dit voor mijn broeders en zusters die lijden onder de gevolgen van klimaatverandering en voor alle komende generaties.

eiffel-tower-905022_640Namens A Rocha / Climate Stewards zullen Bert van der Woerd en Veraniek Veldstra naar Parijs gaan. We weten nog niet precies met welk vervoersmiddel we gaan, maar in elk geval niet met het vliegtuig. De uitstoot voor het vliegen van Amsterdam naar Parijs en terug is 234kg CO2, terwijl bijvoorbeeld een retour met de trein ongeveer 12 kg CO2 is. Hoe we ook zullen reizen, we compenseren onze uitstoot.

Kijk op onze speciale COP21 pagina voor meer informatie over de klimaattop en onze sponsoractie. Via deze pagina houden we jullie op de hoogte van onze voorbereidingen. Ook onze Britse collega’s gaan naar de klimaattop, net als A Rocha Internationaal.

Wil je ook iets doen?

Veraniek Veldstra

Facebooktwitter