Doe jij mee op vrijdag 10 oktober?

P1060152

Een landelijke voorleesactie, dansend energie opwekken, lezingen, kunst: het hoort allemaal bij vrijdag 10 oktober: de dag van de duurzaamheid. Overal in het land worden activiteiten georganiseerd door zowel het bedrijfsleven als particulieren. Wat ga jij doen? Mijn collega Bert heeft de afgelopen weken meegedaan met het Low Car Diet: van 10 september tot en met 10 oktober minder met de auto en meer met het openbaar vervoer naar het werk.

Ikzelf (Veraniek) ga op donderdag 9 oktober een dag zonder elektriciteit proberen te leven: geen telefoon, geen laptop, geen lift, geen lampen aan en ga zo maar door. Waarom? Als christen voel ik me verantwoordelijk voor deze aarde en alles wat daarin leeft. Door minder elektriciteit te gebruiken, wordt mijn ecologische voetafdruk kleiner en dat is hard nodig. Het gaat niet het klimaatprobleem oplossen. Wel helpt het mijzelf, en hopelijk ook de mensen om mij heen, bewust te worden van onze ecologische voetafdruk.

Heb jij al bedacht wat je gaat doen? Je kunt het zo groot of klein aanpakken als je wilt. Ik kan je nog een paar ideeën geven: overstappen naar groene energie, geen vlees eten, lokale producten eten, de auto laten staan en met het openbaar vervoer reizen of met de fiets, een product recyclen. Je kunt ook een van de vele activiteiten bezoeken die er worden georganiseerd. Als je bijvoorbeeld toch met de trein reist en langs station Utrecht Centraal komt, kun je daar kijken naar een circulair atelier. Meer weten over het dansend energie opwekken? Kijk voor die activiteit en meer op www.dagvandeduurzaamheid.nl

Vertel ons wat de dag van de duurzaamheid voor jou betekent op Twitter met #dvdd14!

Veraniek Veldstra

 Facebooktwitter